Site-ul meu nu este securizat! Certificatul meu a expirat. Ce să fac?

După cum bine știți, certificatul SSL este un factor pe care Google îl include în formula de calcul folosită pentru poziționarea site-urilor și magazinelor online în lista de rezultate returnată de motorul de cautare. Așadar se înțelege de ce prezența certificatului SSL pe site este extrem de importantă și cu siguranță trebuie să vă preocupe.

1. Nu am certificat SSL

Nu ai încă un certificat instalat? Mobilizează-te și vei câștiga poziții Google. Cumpără certificatul și instalează-l. Dacă nu reușești, sau nu știi cum să faci acest lucru, contactează-ne.

2. Am certificat SSL

Am primit un telefon de la o doamnă, căreia nu i se mai încărca site-ul corect și se afișa ca fiind nesigur. “Am certificat SSL, dar site-ul nu merge”, îmi spuse ea cu îngrijorare. În fiecare zi vedea cum pierde din pozițiile pe care le câștigase cu atâta trudă, și nu mai știa ce să facă.

Primul pas a fost verificarea certificatului pe server

  • A expirat certificatul vechi? Acest detaliu se verifică din CPanel. Răspuns: expirase.
  • A fost cumpărat/autogenerat un nou certificat nou? Raspuns: da, exista un certificat nou.
  • Este noul certificat instalat? Da, noul certificat este instalat.

Atunci care era problema? Dacă după punctele de mai sus, site-ul sau magazinul online tot nu merge, atunci probleme e strict în cadrul platformei. În acest caz, magazinul rula pe platforma Opencart, iar eu am facut modificările corespunzătoare, pentru a recunoaște certificatul. În cel mai scurt timp, magazinul online a fost din nou pe picioare.

Dacă nu vă descurcați să faceți aceste modificari și setări, nu mai așteptați, puteți să apelați la noi cu încredere!

AT Design Baia Mare, telefon: 0741 204 858Lasă un răspuns